Praktijkplaatsen

Bij Demarrage krijgen we steeds vaker de vraag van cliënten en/of hun behandelaar of wij naast de bestaande leer/werkplekken ook mogelijkheden hebben om vaardigheden in de echte praktijk te oefenen. Om zo cliënten te laten wennen aan een dag en/of arbeidsritme, te laten proeven aan een werkomgeving met als doel doorstroming naar bijvoorbeeld arbeid (betaald of onbetaald), vrijwilligerswerk, studie of cursus.

Reinier van Arkel heeft hiervoor een aantal praktijkplaatsen waar een client in een 'veilige" omgeving kan werken. Een medewerker van de afdeling is er voor de dagelijkse aansturing van de client (collega). De client wordt begeleid door Demarrage om te werken aan zijn/haar vaardigheden en doelen waarbij regelmatig evaluaties op de werkvloer zijn. De praktijkplaats is voor de duur van 6 maanden en kan in overleg met 6 maanden verlengd worden. De begeleider van Demarrage zorgt samen met client voor een vervolg na de praktijkplaats, bijvoorbeeld werk (betaald of onbetaald), studie.

Aanmelden voor een praktijkplaats kan met een aanmeldformulier Demarrage praktijkplaats. Er volgt een kennismakingsgesprek met de begeleider van Demarrage over de mogelijkheden. Daarna gaat de cliënt solliciteren op een functie.

Informatie kan opgevraagd worden bij Demarrage via telefoonnummer (073) 687 66 66

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Zie ook
Deel op

Meer over Demarrage

Ons adres

Demarrage, Hedikhuizerweg 7b, 5222 BC 's-Hertogenbosch. Heeft u vragen, wilt u meer informatie of een oriënterend gesprek, neem contact op of gebruik het contactformulier.

Verhalen over Demarrage

"Ik ben 47 jaar en heb een PTSS vanuit mijn jonge jaren en heb daar behoorlijk last van en probeer er mee te leven. Werken gaat allang niet meer. Na verschillende behandelingen ben ik bij Demarrage terecht gekomen en volg daar nu verschillende activiteiten enerzijds om te leren maar ook om onder de mensen te komen. Ik heb zo een invulling van de week en hierdoor kan ik op de been blijven."

Over Demarrage

Demarrage begeleidt mensen met psychiatrische en/of psychische problematiek op het gebied van wonen, werken en maatschappelijke deelname. Daarnaast kan bij ons een leerwerktraject, een dagbestedingsactiviteit of een training gevolgd worden.