Administratieve scholing

Administratieve scholing heeft een modern leslokaal met tien werkplekken die voorzien zijn van een computer en bijbehorende software. U kunt hier computervaardigheden en technieken aanleren. Het is ook mogelijk om te werken op de eigen laptop of iPad.

We bieden scholing aan in Windows, Word, Excel, PowerPoint, WebEasy, Publisher, Acces, Outlook, blind typen en omgaan met de iPad.

Sociale media krijgen volop aandacht, maar ook kunt u bijvoorbeeld leren internetbankieren of andere praktische vaardigheden die met computer of mobiel bellen te maken hebben.

We werken met twee lesmethodes: ECDL en Visual Steps. U kunt voor het Officepakket van ECDL landelijk erkende certificaten behalen. Voor de lesstof van Visual Steps krijgt u een bewijs van deelname.

Iedereen werkt op zijn/haar eigen tempo aan de gekozen lesstof.

Voor wie?

 • Jongeren, volwassenen, ouderen
 • Mensen die weer moeten wennen aan een (dag-arbeids)ritme en structuur
 • Mensen die op een enthousiaste en praktische manier met een computer willen werken . Doorstroming naar scholing, werk of vrijwilligerswerk behoort tot de mogelijkheden
 • Jongeren die vanwege hun problematiek te vroeg op school uitvallen, ze kunnen zich oriënteren en/of scholen op computer-en administratieve vaardigheden en een vervolgtraject starten.

De Administratieve Scholing is open op:

 • Dinsdag- en donderdagochtend van 9 tot 12 uur.
 • Dinsdag- en donderdagmiddag van 13 tot 16 uur.

De Administratieve Scholing is gevestigd in het pand van Demarrage aan de Hedikhuizerweg 7b in Den Bosch. Telefoonnummer: 06 46 18 57 18.

Neem contact op voor meer informatie

 1. Naam*
 2. E-mailadres*
 3. Reactie*
 4. *
*Verplichte velden
Stuur door
 1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Demarrage

Onze adressen

Demarrage heeft verschillende adressen in Den Bosch en Vught van waaruit de activiteiten en cursussen plaatsvinden. We hebben ze voor u op een rij gezet.

Aanmelden bij Demarrage

Aanmelden bij Demarrage kunt u zelf doen of laten doen door uw behandelaar. Wanneer u zelf de aanmelding doet, adviseren wij om vooraf te overleggen met uw behandelaar, zie ook informatie voor verwijzers.