Vrijwilligerswerk

Soms vinden mensen met psychische problemen en/of psychiatrische problematiek het moeilijk om zonder hulp en aandacht van vrijwilligers daadwerkelijk deel te nemen aan de samenleving. Vooral als zij geen beroep kunnen doen op familie of vrienden is het fijn als een vrijwilliger op bezoek komt om samen met hen iets te ondernemen.

Bezoekerscontact
Sommige mensen wonen op Zorgpark Voorburg in Vught, waar 24 uur per dag zorg en begeleiding geboden wordt. Zij ontvangen ook graag bezoek en vinden het leuk om met iemand hun hobby te delen of erop uit te gaan. Het contact met de vrijwilliger is hier niet zozeer gericht op het weer deelnemen aan de samenleving, maar meer op het contact van mens tot mens.

Ondersteunende activiteiten
Wij organiseren diverse activiteiten voor cliënten. Onder leiding van een activiteitenbegeleid(st)er wordt er met elkaar gesport, gekookt, naar muziek geluisterd, creatief gewerkt etc. Vrijwilligers ondersteunen deze activiteiten. Door uw aanwezigheid is er vaak meer mogelijk en krijgt iedereen extra aandacht. De activiteiten vinden op diverse locaties in Vught en 's-Hertogenbosch plaats.

Aanmelden?
Voor meer informatie kunt u telefonisch of per e-mail informatie aanvragen via onderstaand adres. Ook kunt u zich direct aanmelden als vrijwilliger met behulp van het aanmeldingsformulier. U wordt vervolgens benaderd voor een eventueel kennismakingsgesprek. 
Kijk ook eens naar de vacatures vrijwilligerswerk.

Aanvragen?
U kunt een maatje of bezoekerscontact aanvragen door te bellen of het aanvraagformulier in te vullen en op te sturen naar onderstaand adres.

Contact
Heeft u vragen over het vrijwilligerswerk van en bij Reinier van Arkel? Neem gerust contact met ons op.

Vrijwilligerswerk Reinier van Arkel
Onder de Watertoren
Watertorenlaan 11
5261 LW  Vught
Telefoon: (073) 687 66 66
e-mail: vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl

Begeleiding voor vrijwilligers

Het steunpunt vrijwilligerswerk bemiddelt tussen vraag en aanbod in vrijwilligerswerk. Medewerkers van het steunpunt geven advies en ondersteuning in de vorm van o.a. begeleiding en scholing aan iedereen die betrokken is bij vrijwilligerswerk.

Afspraken

Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Om prettig met elkaar samen te werken is het belangrijk dat vrijwilligers en cliënten weten wat er van hen verwacht wordt. Daarom ontvangt iedere vrijwilliger een overeenkomst waarin de afspraken schriftelijk zijn vastgelegd.

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Demarrage

Aanmelden bij Demarrage

Aanmelden bij Demarrage kunt u zelf doen of laten doen door uw behandelaar. Wanneer u zelf de aanmelding doet, adviseren wij om vooraf te overleggen met uw behandelaar, zie ook informatie voor verwijzers.

Ons adres

Demarrage, Hedikhuizerweg 7b, 5222 BC 's-Hertogenbosch. Heeft u vragen, wilt u meer informatie of een oriënterend gesprek, neem contact op of gebruik het contactformulier.

Verhalen over Demarrage

"Ik ben 47 jaar en heb een PTSS. Ik probeer er mee te leven maar werken gaat niet meer. Bij Demarrage volg ik activiteiten om te leren maar ook om onder de mensen te komen. Ik heb een invulling van de week waardoor ik op de been blijf."