Vrijwilligerswerk

Het oudste psychiatrische ziekenhuis van Nederland, Reinier van Arkel, maakt gebruik van de diensten van vele vrijwilligers. Samen met cliënten en professionals zorgen zij voor een zo goed mogelijk behoud of herstel van gezondheid. Ieder draagt daar naar vermogen aan bij.

Het vrijwilligerswerk van Reinier van Arkel bemiddelt tussen vraag en aanbod, geeft advies en ondersteuning in de vorm van begeleiding en scholing.

Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Om prettig met elkaar samen te werken is het belangrijk dat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt.

Organisatie vrijwilligerswerk
Er zijn ruim 300 vrijwilligers actief binnen Reinier van Arkel. Van jong tot oud, van student tot gepensioneerde of re-integrerende. Via diverse websites, het aanmeldingsformulier en/of een kennismakingsgesprek hebben zij zich aangemeld als maatje of voor een ondersteunende activiteit.

De coördinatoren vrijwilligerswerk bemiddelen naar een passende activiteit of een maatje. Als er een klik is en er zijn afspraken gemaakt, wordt u ingeschreven via de personeelsadministratie en krijgt u een vrijwilligersovereenkomst met een proeftijd van twee maanden.
Als de VOG rond is, kunt u beginnen. (Kosten worden vergoed)
Op de locaties zijn aandachtsfunctionarissen die de vrijwilligers onder hun hoede hebben. Zij zijn uw aanspreekpunt voor het eindeproeftijdgesprek, de praktische afspraken en inhoudelijke zaken. Zij zijn degenen met wie u regelmatig contact heeft.

Als u ingeschreven bent, kunt u gebruik maken van het aanbod van de vrijwilligersacademie073. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten, zowel voor het onderhouden van de verbinding met collega’s en Reinier van Arkel als voor de verrijking door middel van uitwisseling van kennis.

Er is geen geldelijke tegemoetkoming maar natuurlijk zijn er door het jaar heen allerlei kleine en grotere attenties en een (maximum) vergoeding voor reiskosten.

Aanmelden?
Er zijn meerdere mogelijkheden:

Vervolgens wordt u benaderd per telefoon of mail en volgt er een kennismakingsgesprek waarin verwachtingen en mogelijkheden besproken worden.

Aanvragen?
Voor cliënten, begeleiders, behandelaren: U kunt een maatje of bezoekerscontact aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen en op te sturen of mailen naar onderstaand adres.

Contact
Heeft u vragen over vrijwilligerswerk bij en van Reinier van Arkel? Neem gerust contact met ons op.

Vrijwilligerswerk Reinier van Arkel
Dienstencentrum (1e verdieping 1.20)
Parklaan 4
5261LR Vught

Telefoon
Patricia Sips 06-53156400
Chantal Verhagen 06-46383977

E-mail: vrijwilligerswerk@reiniervanarkel.nl

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Demarrage

Aanmelden bij Demarrage

Aanmelden bij Demarrage kunt u zelf doen of laten doen door uw behandelaar. Wanneer u zelf de aanmelding doet, adviseren wij om vooraf te overleggen met uw behandelaar, zie ook informatie voor verwijzers.

Onze adressen

Demarrage heeft verschillende adressen in Den Bosch en Vught van waaruit de activiteiten en cursussen plaatsvinden. We hebben ze voor u op een rij gezet.