Vrijwilligerswerk

Reinier van Arkel, en ook het vrijwilligerswerk, is gericht op het contact maken met de samenleving, meedoen en herstel. De kernwaarden zijn: betrokken, bevlogen en betrouwbaar. Er zijn allerlei samenwerkingsverbanden en netwerkcontacten met organisaties, verenigingen en instanties.

Bij welke ondersteunende activiteiten zijn vrijwilligers van Reinier van Arkel betrokken?
Bij de maatschappelijke steunpunten staan vrijwilligers achter de bar of organiseren en begeleiden activiteiten. Op het terrein van Zorgpark Voorburg in Vught is een goedlopende tweedehands kledingwinkel, Hebbes, die gerund wordt door vrijwilligers. Bij de cadeaushop/lunchcafeetje Grab&Go is een vrijwilliger betrokken. Vrijwilligers zijn actief bij het maandelijks eetcafé en rijden het busje op het terrein van Voorburg in Vught. Op zondag is er een viering in de kapel waar ook ondersteuning is van vrijwilligers. Daarnaast zijn er vrijwilligers actief bij allerlei administratieve taken.

Jaarlijks zijn er een aantal grotere evenementen waarbij de hulp van vrijwilligers zeer gewaardeerd wordt.

Binnen Reinier van Arkel worden diverse activiteiten voor cliënten georganiseerd. Onder leiding van een activiteitenbegeleider wordt er met elkaar gesport, gekookt, naar muziek geluisterd en creatief gewerkt. Vrijwilligers ondersteunen een aantal van deze activiteiten. Door uw aanwezigheid is er vaak meer mogelijk, krijgt iedereen extra aandacht. De activiteiten vinden op meerdere afdelingen en locaties in Vught en omgeving plaats.

Kortom, Reinier van Arkel biedt veel mogelijkheden als u zich wil inzetten als vrijwilliger. 
Én… er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen waarbij ondersteuning van harte welkom is.
Vraag gerust naar wat er voor ú mogelijk is, plezier in het werken staat voorop.

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Demarrage

Aanmelden bij Demarrage

Aanmelden bij Demarrage kunt u zelf doen of laten doen door uw behandelaar. Wanneer u zelf de aanmelding doet, adviseren wij om vooraf te overleggen met uw behandelaar, zie ook informatie voor verwijzers.

Onze adressen

Demarrage heeft verschillende adressen in Den Bosch en Vught van waaruit de activiteiten en cursussen plaatsvinden. We hebben ze voor u op een rij gezet.