Werken in het Groen

 

Werken in het groen in Vught heeft een kas, een groenten- en bloementuin, breed aanbod van dieren, een werkplaats en een fietsenwerkplaats.

In de groenten- en bloementuin leert u verschillende vaardigheden en technieken voor het werken met groen. Van het maken van bloemstukjes en decoraties, kweken van (perk)plantjes en het kweken van diverse groenten tot het onderhoud van tuinen.

De dierenweide is een kleinschalige boerderij met een breed aanbod van dieren. U werkt in kleine groepen met en voor de dieren onder deskundige begeleiding. De begeleiding gaat uit van de mogelijkheden en van de begeleidingsvraag van de deelnemer. U leert verschillende vaardigheden en technieken voor het werken, verzorgen en omgaan met dieren. Dat kan zijn het zorgen voor dieren, schoonmaken en onderhoud van de verblijven, kleine reparatiewerkzaamheden aan de dierenverblijven en het leren omgaan met de verschillende dieren.

Op de fietsenmakerij worden diverse reparaties verricht. Hier kunt u vaardigheden aanleren en uitvoeren m.b.t het repareren van een fiets. Bij de fietsenmakerij zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Praktische begeleiding wordt gedaan door vrijwilligers.

Werken in het groen is er voor:

 • Jongeren, volwassenen en ouderen
 • Mensen die een zinvolle daginvulling zoeken, elkaar willen ontmoeten, graag werken in een groep of met een hobby bezig zijn
 • Mensen die graag met dieren willen werken
 • Mensen die weer moeten wennen aan een (arbeids-/dag)ritme en structuur. Doorstroming naar scholing, werk of vrijwilligerswerk behoort tot de mogelijkheden
 • Mensen die op een creatieve en praktische manier met groen willen werken
 • Jongeren die vanwege hun problematiek op school uitvallen. Zij kunnen zich oriënteren en/of scholen op het werken in het groen om zo door te stromen naar scholing of werk

Neem contact op voor meer informatie

 1. Naam*
 2. E-mailadres*
 3. Reactie*
 4. *
*Verplichte velden
Stuur door
 1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Demarrage

Ons adres

Demarrage, Hedikhuizerweg 7b, 5222 BC 's-Hertogenbosch. Heeft u vragen, wilt u meer informatie of een oriënterend gesprek, neem contact op of gebruik het contactformulier.

Wat is Demarrage

Demarrage biedt in Noord-Brabant in de regio 's-Hertogenbosch begeleiding en ondersteuning aan mensen met een psychiatrische problematiek op het gebied van wonen, werken, maatschappelijke deelname en dagactiviteiten/leerwerkplaatsen.