Werken in het Groen

 

D'n Hof

‘Werken in het groen in Vught heeft een kas, een groenten- en bloementuin en een werkplaats. We werken in groepen van ongeveer 10 personen. U leert verschillende vaardigheden en technieken voor het werken met groen. Van het maken van bloemstukjes en decoraties, kweken van (perk)plantjes en het kweken van diverse groenten tot het onderhoud van tuinen.

In het winkeltje bij 'D’n Hof' worden zelf gekweekte bloemen en groenten, bloemstukjes en decoraties verkocht. Elk seizoen wat anders! We onderhouden tuinen in Vught en omgeving. Dit wordt georganiseerd vanuit 'D'n Hof' en in kleine groepen gaan we met een bus op locatie tuinen onderhouden. Denk hierbij aan snoeien, spitten en blad ruimen. De werkzaamheden verschillen per jaargetijde.

'Werken in het groen D’n Hof' is er voor:

 • Jongeren, volwassenen, ouderen
 • Mensen die weer moeten wennen aan een (arbeids-/dag)ritme en structuur. Doorstroming naar scholing, werk of vrijwilligerswerk behoort tot de mogelijkheden
 • Mensen die op een creatieve en praktische manier met groen willen werken
 • Jongeren die vanwege hun problematiek te vroeg op school uitvallen. Zij kunnen zich oriënteren en/of scholen op het werken in het groen om zo door te stromen naar scholing of werk

Dierenweide "De Ark"

Dierenweide 'De Ark’ in Vught is een kleinschalige boerderij met kleine dieren zoals pony’s, hangbuikzwijntjes, geiten, schapen, fazanten, een ezel, konijnen, cavia’s, pluimvee, parkieten, e.d. De dierenweide is prachtig gelegen op Zorgpark Voorburg.

Er wordt in kleine groepen gewerkt met en voor de dieren en onder deskundige begeleiding. De begeleiding gaat uit van de mogelijkheden en van de begeleidingsvraag van de deelnemer. Er worden verschillende vaardigheden en technieken voor het werken, verzorgen en omgaan met dieren aangeleerd. Dat kan zijn het zorgen voor dieren, schoonmaken en onderhoud van de verblijven, Kleine reparatiewerkzaamheden aan de dierenverblijven en het leren omgaan met de verschillende dieren.

Dierenweide 'De Ark' is er voor:

 • Jongeren, volwassenen en ouderen
 • Mensen die weer moeten wennen aan een (school/dag)ritme en structuur
 • Mensen die een zinvolle dagvulling willen, elkaar willen ontmoeten, willen werken in een groep of met een hobby willen bezig zijn
 • Mensen die op een enthousiaste manier met dieren willen werken
 • Jongeren die vanwege hun problematiek te vroeg op school uitvallen. Zij kunnen zich oriën-teren en/of scholen op dierenverzorging

Neem contact op voor meer informatie

 1. Naam*
 2. E-mailadres*
 3. Reactie*
 4. *
*Verplichte velden
Stuur door
 1. *
*Verplichte velden
Zie ook
Deel op

Meer over Demarrage

Ons adres

Demarrage, Hedikhuizerweg 7b, 5222 BC 's-Hertogenbosch. Heeft u vragen, wilt u meer informatie of een oriënterend gesprek, neem contact op of gebruik het contactformulier.

Wat is Demarrage

Demarrage biedt in Noord-Brabant in de regio 's-Hertogenbosch begeleiding en ondersteuning aan mensen met een psychiatrische problematiek op het gebied van wonen, werken, maatschappelijke deelname en dagactiviteiten/leerwerkplaatsen.